
Verwarm 1 eetlepel vloeibare bak- en braadboter in een soeppan met een dikke bodem. Bak de ui, knoflook en oregano 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaat toe en laat nog eens 5 minuten meebakken. Voeg de bouillon toe. Als je de soep iets dikker wilt kun je de bouillon maken van 300 ml water. Laat dit op een laag vuur nog 5 minuten doorwarmen. Haal de pan van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde soep. Doe de soep in een diep bord en voeg een scheutje kookroom toe. Breng op smaak met gemalen peper.
Tip 1: serveer met een volkoren pistolet om in de soep te dopen.
Tip 2: heeft u kruiden in de tuin? Voeg naast de oregano ook eens wat verse tijm en basilicum toe.
Tip 3: deze soep kun je met heel veel soorten groente maken. Bieten, bloemkool, courgette, broccoli, knolselderij etc. Varieer zoveel mogelijk, want elke groente bevat weer andere vitamines!
Enjoy!

Snipper de ui. Snijd de rode peper en de paprika in stukjes. Laat 1 eetlepel vloeibare bak- en braadboter smelten in een pan met een dikke bodem. Pers de knoflook uit boven de pan en bak de ui, paprika en rode peper mee. Laat dit 3 minuten op laag vuur zacht worden. Voeg de bietjes, het water en het bouillon blokje toe. Laat dit goed warm worden, niet koken, voor ongeveer 5- 10 minuten. Pureer het geheel glad met een staafmixer.
Tip: voeg halfvolle koffiemelk toe en een scheutje balsamico azijn.

Snijd de wortelen, bleekselderij, komkommer, spinazie, muntblaadjes en het korianderblad in fijne reepjes. Doe dit in een kom. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg toe aan de groenten en meng dit even goed door elkaar. Snijd de eieren in vieren en de avocado in reepjes en houd deze apart. Halveer de limoen en knijp de 2 halfjes uit boven de groente. Voeg 2 scheutjes vissaus toe aan de groente en bestrooi met zwarte peper. Vul een grote kom of schaal met heet water. Leg het rijstvel erin tot het zacht wordt. Vouw 4 zijkanten naar binnen. Leg in het midden van het vierkant een horizontale reep groenten, een stukje ei en avocado en rol het rijstvel op tot een loempia. Doe dit met alle 8 rijstvellen. Giet de hoisinsaus en de pittige saus in een schaaltje om de loempia’s in te dippen. Strooi wat pinda’s over de saus. En tast toe!
Tip: varieer het ei met garnalen, gerookte kipfilet of zalm.
Enjoy!

Tip 1: varieer de groente: paprika, lente ui, wortel of komkommer is ook lekker.
Tip 2: je kunt eventueel ook limoen of andere kruiden toevoegen zoals koriander of rode peper.
Eetsmakelijk!

Aziatische omelet
Ei-ei-ei we zijn zo blij!
Lekker voor de lunch of een snelle maaltijd
Ingrediënten
1/5 prei, fijngesneden
5 champignons
rood pepertje (hoeveelheid naar eigen smaak), fijngesneden
handje taugé
5 plakjes courgette
2 eieren, losgeklopt
scheutje halfvolle melk
kerriepoeder
Bak de prei en champignons 3 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode peper, courgette en taugé toe en laat ook nog eens 5 minuten meebakken. Klop ondertussen het ei met een scheutje melk los in een kommetje en voeg een paar snufjes kerriepoeder toe. Giet de eieren over de groente. Na een paar minuten het vuur laag zetten en een deksel op de koekenpan leggen. Draai het ei niet om, maar wacht tot het geheel gestold is. Dit kan nog eens 5 minuten duren. Breng op smaak met gemalen peper. En klaar is Kees!
Couscous-salade, gemakkelijk om mee te nemen!
Ingrediënten
volkoren couscous, gekookt (1 persoon 75 gram)
50 gram wortel, gesneden
50 gram paprika, gesneden
1 bosui, in ringetjes
50 gram hüttenkäse
1 el pompoenpitten, geroosterd
1 el olijfolie
peper
eventueel citroensap naar smaak toevoegen
Tip 1: Je kunt de rauwkost natuurlijk ook variëren met andere groente die je zelf lekker vind of groente grillen, zoals: paprika, aubergine en courgette.
Tip 2: Gebruik volkoren couscous, verkrijgbaar bij o.a. de Ekoplaza. Dit bevat meer vezels, vitamines en mineralen, omdat het vliesje van de graankorrel er nog om heen zit.