Lunch

Paprikasoep 
Groente over?! Maak er soep van! Deze paprikasoep is een aanrader. Houd je van pittig? Voeg er nog een rode peper aan toe.
Ingrediënten:
2 eetlepels zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
2 paprika’s (alle kleuren zijn goed), in stukjes gesneden
1 Natriumarm bouillonblokje
500 ml water
1 glas rode wijn
zonnebloempitten
 
Verwarm de zonnebloemolie in een soeppan met een dikke bodem. Bak de uien hierin 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg het bouillonblokje, 500 ml water en 1 glas rode wijn toe. Breng aan de kook en zet het vuur zacht. Laat de soep nog eens 15 minuten op een laag vuur staan (niet koken). Pureer de soep glad met een staafmixer. Wees voorzichtig met de warme soep! Giet de soep in soepkommen en strooi er wat zonnebloempitten over. De soep is klaar om van te smikkelen!
 
Tip: Voeg peulvruchten toe zoals kikkererwten en het is een maaltijdsoep.


Aziatische omelet
Ei-ei-ei we zijn zo blij!

Lekker voor de lunch of een snelle maaltijd

Ingrediënten
1/5 prei, fijngesneden
5 champignons
rood pepertje (hoeveelheid naar eigen smaak), fijngesneden
handje taugé
5 plakjes courgette
2 eieren, losgeklopt
scheutje halfvolle melk
kerriepoeder

Bak de prei en champignons 3 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode peper, courgette en taugé toe en laat ook nog eens 5 minuten meebakken. Klop ondertussen het ei met een scheutje melk los in een kommetje en voeg een paar snufjes kerriepoeder toe. Giet de eieren over de groente. Na een paar minuten het vuur laag zetten en een deksel op de koekenpan leggen. Draai het ei niet om, maar wacht tot het geheel gestold is. Dit kan nog eens 5 minuten duren. Breng op smaak met gemalen peper. En klaar is Kees!

Couscous-salade, gemakkelijk om mee te nemen!

Ingrediënten
volkoren couscous, gekookt (1 persoon 75 gram)
50 gram wortel, gesneden
50 gram paprika, gesneden
1 bosui, in ringetjes
50 gram hüttenkäse
1 el pompoenpitten, geroosterd
1 el olijfolie
peper
eventueel citroensap naar smaak toevoegen

Tip 1: Je kunt de rauwkost natuurlijk ook variëren met andere groente die je zelf lekker vind of groente grillen, zoals: paprika, aubergine en courgette.

Tip 2: Gebruik volkoren couscous, verkrijgbaar bij o.a. de Ekoplaza. Dit bevat meer vezels, vitamines en mineralen, omdat het vliesje van de graankorrel er nog om heen zit.